Inloggen Demo
088 49 59 000

Kantoorgebouw De Blend

Vleutensevaart 100

3532 AD Utrecht (NL)

Customer Support Sebastiaan Sarton

1024-1536

 

Wie wel eens telefonisch contact heeft gezocht met Ixly, heeft de stem van onze Customer Support medewerkers gehoord. Maar welke gezichten gaan er nu eigenlijk schuil achter deze stemmen? Dit is Sebastiaan Sarton, Coördinator Customer Support en 4 jaar werkzaam bij Ixly. Lees hier wat hij precies doet en hoe zijn project ‘360- Toolkit’ is verlopen.

Wat houdt je functie in?

Mijn functie is vrij breed. Op de afdeling Customer Support helpen wij enerzijds de klanten met vragen over het systeem en anderzijds bedrijven wij sales en adviseren wij (potentiële) klanten om het juist instrument in te zetten. Ik ben de coördinator van de afdeling. Dat houdt in dat ik het team aanstuur, wat ik erg leuk vindt. Samen met mijn drie collega’s kijk ik naar de ontwikkeling van de afdeling en hoe werkzaamheden verbeterd en geoptimaliseerd kunnen worden.

Wat doe je daarnaast?

Naast mijn werk op de afdeling Customer Support geef ik regelmatig trainingen aan klanten. De meeste trainingen die Ixly aanbiedt, heb ik wel eens gegeven; open trainingen (Testinterpretatie) of maatwerktrainingen bij klanten.

Toen ik nog niet zo lang in dienst was heb ik me verdiept in 360 graden feedback en de 360-Toolkit van Ixly. Met deze feedback-tool kun je binnen een organisatie gemakkelijk feedback van collega’s verkrijgen en verwerken. Na afloop weet je waar je staat, waar je goed in bent en hoe anderen je ervaren. Het is een krachtig middel dat je kunt gebruiken bij een beoordelingscyclus.

Ik ken het systeem inmiddels als mijn broekzak en weet precies wat het kan en hoe je het moet gebruiken. Vragen van zowel klanten als collega’s komen veelal bij mij terecht. Ik kan je adviseren hoe je het moet implementeren binnen je organisatie. 

Gebruiken jullie deze 360 feedback tool zelf ook bij Ixly?

Jazeker, bij Ixly is het al jaren onderdeel van het evaluatiesysteem. Een keer per jaar vullen we hem allemaal in voor een aantal (meestal directe) collega’s. Het doel is dat je op basis daarvan kan kijken wat goed gaat en wat je leerpunten zijn. Deze nemen we vervolgens op in de leerdoelen voor het volgende jaar.

549809233-KL-ZW
Ontdek meer over 360 graden feedback

Meer weten

Marieke van Rheenen